Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Kritiek op keeperstrainer Ruud Hesp

De vorige week kwam Sander de Vries, clubwatcher van SC Heerenveen voor de Leeuwarder Courant, met een groot verhaal over het jaar want doelman Andries Noppert achter de rug heeft. De goalie die na het WK met het Nederlands elftal waar hij eerste keeper was in de zevende hemel kwam maar dat is echt verleden tijd want de doelman zit nu wel in een soort van dip want hij is niet eens meer de eerste keeper bij zijn club.

Sander de Vries zegt bij Omroep Abe dat er een moeizame samenwerking is met keeperstrainer Ruud Hesp. De Vries zei dat de trainer de keepers niet het gevoel geeft dat hij pal achter hun staat en dat hij ze geen gevoel van vertrouwen geeft. Ook zou er volgens hem kritiek zijn op de inhoudelijke trainingen en de communicatie niet deugd. Dat zijn rake uitspraken van de clubwatcher en hij heeft de club om een reactie gevraagd en Ruud Hesp zou het verhaal ontkennen. De keeperstrainer zegt dat de samenwerking prima is en dat de communicatie ook goed is. Sander de Vries is het niet eens met deze uitspraken van Hesp en zegt pal achter zijn verhaal te staan en zou het van vier onafhankelijke bronnen gehoord hebben. De clubwatcher besluit met de woorden dat algemeen directeur Ferry de Haan heel goed weet dat dit speelt en dat die weer een dossier erbij heeft want bij zijn functie hoort.

Ruud Hesp heeft een schat aan ervaring want was keeper van o.a. het grote Barcelona en was keeperstrainer bij FC Groningen, PSV en het Nederlands elftal.