Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Individuele trainingen voor Andries Noppert

Dat doelman Andries Noppert van SC Heerenveen een stroeve relatie heeft met keeperstrainer Ruud Hesp is wel duidelijk en daarom heeft de doelman er voor gekozen om individuele trainingen te nemen bij Harmen Cuperus. De keeperstrainer die het vorige seizoen nog werkzaam was bij FC Groningen en nu keeperstrainer is voor het nationaal team van Suriname.

In februari schreef De Leeuwarder Courant al over een moeizame relatie tussen Hesp en Noppert en zo zou de trainer geen vertrouwen geven aan zijn keepers. Toch vreemd dat een man die trainingen gaf aan de doelmannen van FC Groningen, Roda JC, PSV en het Nederlands elftal zijn keepers geen vertrouwen geeft. Na onderzoek van ons bij keepers die hij getraind heeft zien die keepers het niet, die voelden altijd het volle vertrouwen van Hesp.

De vorm van Noppert is dit seizoen ook niet groots natuurlijk en om zijn vorm weer terug te vinden heeft hij de hulp van Cuperus ingeschakeld. Algemeen directeur van SC Heerenveen Ferry de Haan zegt dat Noppert op de velden van SC Joure individueel traint. “Andries wil buiten de reguliere trainingen op de club individueel aan de slag en hij heeft bij ons aangegeven dat hij dat wil doen op een andere locatie. Dit is allemaal in overleg gegaan en volgens mij trainen ze één keer per week” zegt de Haan. De algemeen directeur zegt ook dat Noppert met een vormdip kampt en dat toen Noppert goed presteerde niemand daar iets over zei.

Noppert verloor zijn basisplek bij SC Heerenveen aan collega Mickey van der Hart maar door de extra trainingen van Cuperus moet hem helpen zijn basisplaats terug te verdienen. Ferry de Haan stelt “Wij willen hem graag helpen om terug te keren op zijn oude niveau dat hij aantikte in zijn hoogtijddagen”.