Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Hoe kwam de transfer van Levi Smand tot stand?

De vorige week nam SC Heerenveen aanvallende middenvelder Levi Smans over van het Limburgse VVV-Venlo. Hij tekende een contract voor vier seizoen in het Abe Lenstra Stadion.

Nu vraagt clubwatcher Arjen de Boer van Omrop Fryslân zich af hoe die transfer tot stand is gekomen. Zijn vermoeden is dat dit via hoofdscout Kenneth Zandvliet is gegaan en zei "Dit komt allemaal uit de koker van Kenneth Zandvliet?", vraagt De Boer zich af bij de Sportcast, die nog een nieuwtje heeft over Zandvliet. "Die krijgt trouwens contractverlenging. Dat is wel opvallend, want hij ligt heel vaak onder vuur."
Clubwatcher Sander de Vreis van de Leeuwarder Courant schreef onlangs een aardig kritisch stuk over de hoofdscout. Volgens de Vries zou Zandvliet onvoldoende kennis hebben van de spelersmarkt waarop SC Heerenveen zich bevindt, zou hij voor te weinig structuur zorgen en zou hij geregeld voetballers met elkaar verwarren. Er zou ook amper sprake zijn van 'procesmatig scouten' en Zandvliet zou een moeilijke relatie hebben met zaak.