Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Grote nederlaag SC Heerenveen dames in Eindhoven

De vrouwen van SC Heerenveen waren bezig aan een prima reeks wadstrijden met drie overwinningen op rij maar dat stokte het afgelopen weekend. Op sportpark De Herdgang brachten de vrouwen van PSV de Friezinnen een nederlaag toe en hoe. Het werd maar liefst 5-0.

In het bekertoernooi wonnen de Heerenveen dames nog van PSV maar kon daar geen vervolg aan geven. PSV begon getergd en dat leidde al in de derde minuut tot een openingstreffer. Joëlle Smits scoorde op aangeven van Fleur Stoit. Nina Nijstad, die vorig seizoen nog in het pompeblêdenshirt speelde, maakte na een klein halfuur spelen de tweede treffer. Dat was ook de ruststand. Na de pauze was er wederom snel een doelpunt voor de thuisploeg. Waar het in de eerste helft drie minuten duurde voor de bal tegen de touwen ging, was het nu na nog geen zestig seconden raak. Stoit maakte doelpunt nummer drie, waarna Indiah-Paige Riley zeven minuten later de marge op vier zette. Het slotakkoord was voor Melanie Bross. Met nog tien minuten te gaan maakte zij de 5-0.