Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Fout Mickey van der Hart leid nederlaag in in Almelo

Heracles - Heerenveen

De eerste wedstrijd in speelronde zeven van de eredivisie speelt zich af in het Asito Stadion in Almelo als Heracles Almelo en SC Heerenveen elkaar treffen. Beide ploegen pakten in de laatste wedstrijd belangrijke drie punten dus wat zou het vanavond worden?

In het eerste kwartier is het nog zoeken voor beide ploegen en gaat het spel op en neer zonder dat er echte kansen te noteren zijn. In de 17e minuut de eerste kans en die is voor de thuisploeg als Brian de Keersmaecker met een hakje in de zestien de bal geeft op Mimeirhel Benita en die schiet slecht in geheel vrijstaand voor Mickey van der Hart. Een minuut of vijf later weer een poging van de thuisploeg als vanuit een moeilijke hoek vanaf links Mario Engels de verre hoek zoekt maar zijn inzet gaat net voorlangs. Direct daarna de grootste kans tot dan toe en die is weer voor Heracles als Brian de Keersmaecker met een mooie steekpass spits Luka Kolenović vrij zet voor Mickey van der Hart maar de goalie blijft de baas over de situatie. Twee minuten later is het dan raak als uit een hoekschop van Daniël van Kaam Damon Mirani de bal geheel vrijstaand binnen kan koppen, 1-0. De eerste goal in Almelose dienst voor de van FC Volendam over gekomen verdediger.

Het eerste echte schot op goal van SC Heerenveen zien we pas in de 31ste minuut en een verdediger in de persoon van Oliver Braude moet dat doen maar zijn goed schot wordt overgetikt door Fabian de Keijzer. Meer gebeurt er dan niet in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de verdiende voorsprong voor Heracles Almelo rusten.

De thuisploeg begint ook beter aan de tweede helft met veel dreiging en vooral in de 48ste minuut via een snelle uitbraak is het Luka Kolenović die alleen op Mickey van der Hart afgaat maar een beetje naar de zijkant wordt gedreven en daarom is zijn schot niet trefzeker genoeg en kan de goalie de bal met zijn voet stoppen. De eerste kans voor SC Heerenveen is in de 52ste minuut als na een hoekschop van Mats Köhlert de bal op het hoofd komt van Nikolai Soyset Hopland en die kopt de bal naar de hoek maar Fabian de Keijzer kan met een prima reflex de bal uit de hoek tikken. In de tegenaanval is het dan wel raak als Ruben Roosken de bal voorgeeft en via Mario Engels de bal komt bij Luka Kolenović en die kan de bal binnen tikken maar ……………….. dan kijkt de VAR en beslist dat de doelpuntmaker buitenspel staat en blijft het 1-0. Een paar minuten later is het dan raak aan de andere kant als Mario Engels knullig balverlies leid en Jacob Trenskow de bal diep speelt op basisdebutant Dimitris Rallis en die haalt van een meter of 20 snoeihard uit en de bal vliegt in de korte hoek, 1-1.  Een paar minuten later een snelle counter van SC Heerenveen maar Fabian de Keijzer kan redding brengen op een inzet van Ilias Sebaoui. Het gaat nu heen en weer met de mogelijkheden.

In de 85ste minuut een mooie snelle aanval van de thuisploeg als Brian de Keersmaecker de bal prima speelt op Thomas Bruns en die kan vanaf de zijkant op Mixckey van der Hart af en maakt dan een verkeerde keuze door zelf te schieten terwijl voor de goal Mario Engels en dezelfde Brian de Keersmaecker volledig vrij staan. Mickey van der Hart kan vervolgens het schot van Bruns over tikken. Twee minuten later gaat dan diezelfde doelman behoorlijk in de fout als Mario Engels de bal krijgt links in de zestien meter en uit een moeilijk hoek toch schieten en dan laat Mickey v.d. Hart de bal door de handen glippen en verdwijnt de bal in de goal, 2-1. Even later pakt de doelman wel een kopbal van Jizz Hornkamp. Vijf minuten extra tijd komen er dan bij en daarin gebeurt niets meer en blijven de punten in Almelo en verliest SC Heerenveen weer een uitwedstrijd. Heracles Almelo klimt door deze overwinning over SC Heerenveen op de ranglijst.

Heracles Almelo: Fabian de Keijzer, Mimeirhel Benita, Damon Mirani, Ivan Mesik, Ruben Roosken, Biran de Keersmaecker, Daniël van Kaam, Suf Podgoreanu (Juho Talvitie), Mario Engels (Justin Hoogma), Shiloh ’t Zand (Thomas Bruns), Luka Kolenović (Jizz Hornkamp)

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude (Denzel Hall), Nikolai Soyset Hopland (Sam Kersten), Palwe Bochniewicz, Mats Köhlert, Amara Condé (Espen van Ee), Simon Olsson (Levi Smans), Jacob Trenskow, Luuk Brouwers, Ilias Sebaoui, Dimitris Rallis (Daniel Karlsbakk)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Suf Podgoreanu, Ruben Roosken

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Oliver Braude, Daniel Karlsbakk