Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Fans ademen opgelucht na Heerenveen's triomfantelijke overwinning op Heracles

Heerenveen maakte zaterdagavond een einde aan een reeks van zeven Eredivisie wedstrijden zonder winst door thuis tegen Heracles te winnen met 3-0. Hierdoor wordt de druk op coach Kees van Wonderen enigszins verlicht.

Fans van Heerenveen hadden enkele weken geleden al opgeroepen tot het ontslag van Van Wonderen. Ondanks dat de 54-jarige coach de eerste twee wedstrijden van het seizoen had gewonnen, had hij in de daaropvolgende zeven wedstrijden niet meer triumfeerd.

Met Oliver Braude in de startopstelling, slaagde de thuisploeg erin om deze slechte reeks te doorbreken.

Dankzij deze overtuigende winst, verliet Heerenveen de vijftiende plaats in de Eredivisie. Heracles daarentegen, sloot zijn vijfde uitwedstrijd zonder winst sinds zijn terugkeer naar het hoogste niveau. Het team van John Lammers staat nog steeds in de linkerhelft van de Eredivisietabel.

Net tien minuten na een levendige start van de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion, kwam Heerenveen al op voorsprong. Osame Sahraoui, een aanvaller, nam de bal op het middenveld over en rende naar het doel van Heracles, waar hij de score opende met een schot van zijn linkerbeen, 1-0.

Luuk Brouwers maakte de voorsprong elf minuten later 2-0 met een prachtige knal van ongeveer 25 meter afstand in de bovenhoek.

Brouwers bevestigde de overwinning na 72 minuten met zijn tweede doelpunt, de derde voor Heerenveen, op assist van Mats Köhlert. Heerenveen-doelman Andries Noppert, Nederlands International, werd zowel voor als na dit doelpunt getest door Heracles, maar ze slaagden er niet in om hem te verslaan.

Heerenveen had nog een 2e feestje te vieren namelijk de 83e verjaardag van clublegende Riemer van der Velde.