Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Danilo Al-Saed gaat tekenen bij SC Heerenveen

Danilo Andres Al-Saed Alvarado voetbalnaam Danilo Al-Saed gaat voor vier seizoenen tekenen in het Abe Lenstra Stadion. De 25 jarige linksbuiten komt uit de Zweedse plaats Bålsta en is de zoon van een Iraakse vader en een Chileense moeder. Hij komt over van het Noorse Sandefjord. Zal SC Heerenveen hiermee inspelen op het verwachte vertrek van Osame Sahraoui.
 

Danilo-Al-Saed

Na een langzame carrièrevoortgang nam hij een jaar vrij van voetbal en begon opnieuw in het zesde niveau, Divisie 4. Uiteindelijk schoof hij op in het voetbalsysteem naar Enköpings SK FK en vervolgens Sandvikens IF. Ook een buitenlandse club toonde interesse voor Al-Saed, namelijk het Noorse IK Start, maar de verhuizing kwam niet tot stand. Al-Saed bleef in Sandviken en speelde ook niet competitief voor Irak U23, waarbij hij verklaarde dat zijn vader dit afraadde.

De verhuizing naar Noorwegen kwam een ​​jaar later, naar Sandefjord tijdens de winterse transferperiode. IFK Göteborg presteerde goed in het eerste derde deel van het seizoen, met vier doelpunten en één assist in tien wedstrijden, en was naar verluidt in hem geïnteresseerd.

Begin 2022 werd Al-Saed uitgenodigd voor een trainingskamp voor het Iraakse nationale team U23. In oktober 2023 ontving Al-Saed zijn eerste oproep voor het Iraakse nationale seniorenteam voor het Jordan International Tournament van 2023.