Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Andries Noppert terug onder de lat bij SC Heerenveen

Sander de Vries van de Leeuwarder Courant weet het zeker, Andries Noppert keert terug onder de lat bij SC Heerenveen. De 30 jarige Noppert zou de resterende drie wedstrijd weer zijn plaats onder de lat innemen en uiteraard mocht SC Heerenveen de play-offs halen dan die ook.
Eind januari koos SC Heerenveen trainer er voor om Andries Noppert te passeren ten faveure van Mickey van der Hart. Velen begrepen deze beslissing niet maar de wedstrijd tegen AZ gaf wat de trainer de doorslag want daar maakte Noppert geen beste beurt. Nu is het dus andersom en krijgt Noppert zijn basisplaats terug. Vrijdag a.s. als SC Heerenveen het opneemt tegen Almere City zal de doelman terug keren en ook de wedstrijd tegen Vitesse en Sparta mag hij keepen. Misschien dat daar nog extra wedstrijden bijkomen als SC Heerenveen de play-offs halen.

Oud SC Heerenveen keeperstrainer Harmen Cuperus begreep zo wie zo niet dat van Wonderen de doelman passeerde. Vooral ook omdat Noppert tot 2027 had bijtegekend. In de Sportcast van Omrop Fryslân zei hij o.a. "Als je iemand verlengt voor zoveel jaar en je zegt overal dat het je uithangbord is, dan is het heel raar dat je geen plan hebt als je hem eruit haalt. "Ik vind hem veel beter dan Van der Hart. Als ik kijk naar hoe de tegengoals vallen, dan vind ik er zeker wat van. Er staat zeker geen zelfverzekerde keeper op goal", vindt hij. Presentator Andor Faber zei dat Noppert in de clinch ligt met keeperstrainer Ruud Hesp en zei “Het is of Ruud Hesp eruit of Andries Noppert eruit”.