Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Analisten positief over SC Heerenveen en Osame Sahraoui

Afgelopen zondag mocht Thom Haye van trainer Kees van Wonderen weer in de basis starten in de wedstrijd tegen Ajax en hij was direct weer van grote waarde voor de Friezen. Er was bij hem niet te zien dat een transfer naar Italië net door ging en gaf zich weer voor de volle 100%.
Na de transferwindow moest hij op de bank beginnen maar drukte zondag zijn stempel weer op de wedstrijd tegen de Amsterdammers. Analist Barry Opdam van De Telegraaf zetten hem zelfs in zijn elftal van de weke en zei daarbij "Hij wilde continu de bal hebben, was ook continu aanspeelbaar en met zijn passing weet hij anderen in stelling te brengen. Hij was heel bedrijvig, maar heeft tegelijkertijd veel rust aan de bal." Ook was de analist optimistisch over het spel van Osame Sahraoui ondanks dat Pelle van Amersfoort twee keer scoorde en zei "Pelle van Amersfoort maakte twee goals tegen Ajax, maar het spel van Sahraoui vond ik veel opzienbarender. Een heerlijke speler om naar te kijken, waar een tegenstander de handen vol aan heeft."

Henk Spaan gaf in Het Parool een analyse en zei over Osame Sahraoui nadat hij hem vergeleek met Carlos Forbs van Ajax, die heel wat meer geld heeft gekost "Wie zou je liever in je team hebben? Forbs heb ik weleens een lichtpuntje genoemd. Het is gedoofd. Ajax verdiende dat ene punt niet, laat staan drie. Irritant gebrek aan inzet, tempo en tactisch inzicht."

Ook Willem van Hanegem is onder de indruk van Osame Sahraoui en verbaasde zich erover dat o.a. Feyenoord en PSV zich de afgelopen zomer niet in Heerenveen hebben gemeld voor de aanvaller. Beide clubs gingen voor Couhaib Driouch maar konden geen akkoord bereiken en volgens hem hadden ze het bij SC Heerenveen moeten proberen om Sahraoui te halen. Verder zei van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad "Sven van Beek speelde erg sterk en hij was ook blij omdat Heerenveen het de laatste tijd te vaak nog uit handen had gegeven. "De beste man aan Friese kant was Osame Sahraoui. Er waren topclubs die deze winter een buitenspeler wilden halen die makkelijk een man kan passeren en dat kan deze jongen. En hij is pas 22 jaar. Bij Feyenoord loopt nu met regelmaat een back als buitenspeler. Bart Nieuwkoop geeft alles wat hij heeft, maar het zal niet uit luxe zijn", ziet Van Hanegem.

Ook Kees Kwakman was lovend over het spel van SC Heerenveen en van Pelle van Amersfoort en zei o.a. "Hij was de hele tijd aanspeelbaar en legde de bal een aantal keer goed terug, waardoor Heerenveen verder kon voetballen. Ook was hij lovend over het spel van Thom Haye en Simon Olsson "Ik snap heel goed dat Van Wonderen gewoon weer voor Haye koos. Als hij fit is, is hij gewoon een van de beste spelers van Heerenveen zei Kwakman. Door de winst op Ajax klom SC Heerenveen naar plaats elf op de ranglijst "Heerenveen is ook te goed om onderin te spelen", aldus Kwakman. "Maar je weet hoe het kan werken in zo’n groep. Nou moet ik zeggen dat ze ook wel pech hebben gehad de laatste weken. Tegen PEC en Fortuna hadden ze ook zomaar kunnen winnen. Nu hebben ze dan een keer geluk gehad."