Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Aanvallend onmachtig SC Heerenveen krijgt klopt in Kralingen

SC Heerenveen mocht het weekend in de eredivisie openen met een wedstrijd in het van Dongen & de Roo Stadion in Kralingen Rotterdam waar Excelsior op de ploeg wachtte. Het verschil op de rangslijst is drie punten in Fries voordeel en de mannen van Kees van Wonderen willen dat graag verdubbelen. De trainer kwam wel met een verassende opstelling op aanvallend gebied want men speelde zonder een echte spits. De thuisploeg had een nare week achter de rug want men werd door FC Groningen uitgeschakeld in het KNVB bekertoernooi. Die nasmaak willen ze vanavond graag wegspoelen.

In het eerste kwartier was het balbezit duidelijk voor SC Heerenveen maar tot kansen kwam geen van beide ploegen, het was nog aftasten van beide kanten. De eerste echte kans in de wedstrijd is direct raak als Troy Parraott op links een voorzet geeft en dan is het de man die zijn opleiding bij SC Heerenveen heeft gehad Couhaid Driouech die sneller reageert als Pawel Bochniewicz en de 1-0 binnen tikt. Deze voorsprong zegt nog niet alles wat Excelsior heeft het vaakst een wedstrijd weggeven nadat men op voorsprong kwam.
Zes minuten schenkt SC Heerenveen de thuisploeg de 2-0 als Patrik Wålemark de bal terug speelt op Denzel Hall en die laat de bal gewoon lopen en dan is Troy Parrott er als de kippen bij om de 2-0 onder Andries Noppert door te spelen. Wat een misverstand en waarom liet Hall die bal lopen, hij had hem zo aan kunnen nemen. Onbegrijpelijk. Vier minuten later scoort de thuisploeg bijna weer, eigenlijk onvoorspelbaar dat de bal niet in de goal verdwijnt als na een voorzet van Sieb Horemans de bal met het hoofd verlengd word door Sven van Beek en via de binnenkant van de paal komt de bal bij Noah Naujoks en die kopt de bal op de paal en Kenzo Goudmijn schiet dan hard over. Hier komt SC Heerenveen heel goed weg.

De eerste echte mogelijkheid voor SC Heerenveen zien we in de 39ste minuut als Osame Sahraoui zich vrijspeelt met een mooie beweging maar zijn schot is dat middelmatig want het gaat naast. Vijf minuten voor rust geeft Kees van Wonderen de Heerenveen fans hun zin want die riepen al om wissels en hij gaat dan wisselen. Hij brengt Pelle van Amersfoort en Ché Nunnely en haalt Anas Tahiri en Patrick Wålemark naar de kant, die daar niet blij mee zijn. Direct daarna zet de ploeg nog aan voor een soort van slotoffensief maar in de counter is het bijna de thuisploeg die scoort maar Andries Noppert kan redding brengen als Arthr Zagre vrij voor hem opduikt. Bij rust blijft het dan 2-0.

SC Heerenveen zet direct aan voor een offensief in het begin van de tweede helft en zet de thuisploeg vast op eigen helft. De eerste echte kans is toch voor de thuisploeg als in de 55ste minuut een afvallende bal, uit een vrije trap, door Sieb Horemans net naast geschoten word. Een minuut later is het de derde keer dat het aluminium SC Heerenveen red als weer door slordig uitverdedigen aan Heerenveen kant, lees Andries Noppert,  Troy Parrott de bal op de lat kegelt. Daarmee is het offensief va SC Heerenveen ook weg want de thuisploeg komt beter in de wedstrijd. Dan in de 60ste minuut een mooi moment voor oud SC Heerenveen speler Kik Pierie. Na lang blessureleed, zijn zoveelste, mag hij weer minuten maken en uitgerekend tegen de ploeg waar het voor hem allemaal begon. Direct daarna is het Andries Noppert die Redouan el Yaakoubi van scoren afhoud met een prima reflex maar direct daarna gaat de doelman in de fout als hij weer uit een corner de bal helemaal verkeerd weg stompt en de bal komt voor de voeten van Lazaros Lamprou en die schiet de 3-0 binnen. Daarmee lijkt de wedstrijd beslist.

SC Heerenveen komt niet meer aan de bak en de thuisploeg maakt de dienst uit. Het lijkt dat de Friezen het opgegeven hebben en dat is bij een 3-0 stand wel te begrijpen. Andries Noppert is in de 84ste minuut weer belangrijk met een prima redding op een grote kans voor Couhaid Driouech. Het is tekende voor de wedstrijd dat Excelsior doelman Stijn van Gassel maar één keer een keer een beetje in actie moest komen op een kopballetje van Osame Sahraoui. Er komen dan nog vier minuten extra tijd bij maar dat had voor SC Heerenveen niet gehoeven. Die waren het liefst na 90 minuten direct de bus ingegaan om direct terug te reizen naar Heerenveen. Met deze 3-0 eindstand gaat op de ranglijst Excelsior op doelsaldo SC Heerenveen voorbij.

Opstelling Excelsior: Stijn van Gassel, Sieb Horemans, Redouan el Yaakoubi, Casper Widell (Kik Pierie), Arthur Zagre, Julian Baas, Noah Naujoks (Oscar Uddenäs), Kenzo Goudmijn, Lazaros Lamprou (Derensili Sanches Fernandes), Troy Parrott, Couhaid Driouech (Nikolas Agrafiotis)

Opstelling SC Heerenveen: Andries Noppert, Denzel Hall (Djenahro Nunumete), Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Oliver Braude, Thom Haye (Charlie Webster), Luuk Brouwers, Anas Tahiri (Ché Nunnely), Patrik Wålemark (Pelle van Amersfoort), Simon Olsson (Espen van Ee), Osame Sahraoui

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaart(en) Excelsior: Lazaros Lamprou, Couhaid Driouech

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Thom Haye